10. stu 2008.

BADGER BRUSH....ODNOSNO, ČETKICA OD JAZAVČEVE DLAKE

Zvuči poprilično jednostavno...Uzmeš malo krzna od te životinjice i to je to... Ali nije!

Ponajprije razlikujemo minimalno tri gradacije jazavčeve dlake:
1.PURE BADGER - najjeftinija varijanta i najgrublja
2.BEST BADGER - srednja varijanta, po nekima i najbolja
3.SILVERTIP - najfinija i najmekša dlaka

Dakle, PURE BADGER, tj. čisti jazavac je najjetiniji oblik jazavčeve dlake i dosta je čest. Glava četkice (čupava :-) ) je od više vrsta dlake, koja nije posložena po veličini već je glava "poštucana", tj. podrezana na odgovarajuću duljinu, tako da se može osjetiti kako lagano grebe i masira kožu dok se nanosi pjena. Nekima to odgovara, drugima ne, ali treba priznati da je dobro da na taj način četkica ukloni mrtve stanice kože s lica koje treba brijati i na taj način napravi svojevrsni peeling. Pure badger drži dobru količinu vode (usporedimo li sa BOAR brushevima, o kojima ćemo još naučiti), no ipak manje od BEST-a ili SILVERTIP-a. Njene dlake nisu toliko savitljive, no to je čini idealnom za sapune za brijanje, koji su po tvrđi pa ih treba zagrebati da bi se napravila kvalitetna pjena (to se teže radi sa Silvertipom koji je jako mekan)


BEST BADGER - je vrsta dlake koja je zapravo rafiniranija verzija Pure badgera. Dok se kod Pure badgera ističe tamna boja, kod BEST-a se uočava svijetlija dlaka sa svojevrsnom crnom "trakom" koja je često imitirana na jeftinijim četkicama koje su od BOAR-a ili sintetske. U biti, BEST-ova dlaka nije podrezana i to kao rezultat veže da je nježnija prema licu od Pure badgera. Ova četkica drži vrlo dobru količinu vode, a budući da je ovo zaista zlatna sredina u izboru četkica, ova gradacija uz dobar i kvalitetan brand finalnog proizvoda predstavlja zaista trajnu investiciju i dobro uložen novac za godine i godine uživanja u brijanju.

SILVERTIP - taj mračni predmet želja svih koji prakticiraju nanošenje pjene sa četkicama... Najluksuznija, najskuplja, najekskluzivnija, najfinija četkica na svijetu! Ova četkica je od svih najmekša i najfleksibilnija... Ne može se usporediti sa onim masirajućim svojstvima kakvima se ističe Best badger koji masira kožu, podiže dlačice i odlično priprema za brijanje...ali njen je dodir tako božanstven.
Zamislite ovu četkicu kao dodir luksuza. Imati nju je kao imati luksuzni sportski auto, onako, samo za vožnju preko vikenda i uživanciju...a preko tjedna nešto običnije...nešto kao Best badger...
Silvertip nije toliko dobar za sapune koliko za kreme za brijanje.... Sa velikom količinom vode koju može primiti i mekanim dlačicama, silvertip čini pjenu koja je bogata, čvrsta, kremasta....Mmmmm....Odlično.


Na vama je da odaberete kakvu dršku želite.... :-)

Preporučam da svoje četkice potražite na:

Mühle

Penworks

Nema komentara: