22. stu 2008.

Prednost DE brijača u odnosu na one "druge"

Sigurno ste čuli da za brijače sa pravim britvicama, tzv. žiletima kažu da nisu dobri za kožu... Ali sve činjenice ukazuju na suprotno. Dakle, s obzirom da je u igri jedna oštrica u odnosu na "moderne" 2,3,4,5,10,12,100 oštrica po patroni, možda se čini malo agresivno ako ta jedna oštrica čini ono što na drugim brijačima čine prije navedene 2,3,4,5.... britvice, no koja je temeljna razlika?

DE britvica reže dlaku, dok kod ovih sa više nožića prvi nožić povlači dlaku koja izlazi malo iz kože, sljedećih 1,2,3,4 nožića ju režu, te se ona vraća u kožu, najčešće ispod površine kože, te ta dlačica svojim rastom ispod kože uzrokuje tzv. urastanje dlačice, odnosno one bolne i ne baš lijepe kvržice po vratu (najčešće je na vratu).
Pravilo kod DE britvice jest da dok se brijete, drugom, slobodnom rukom zatežete kožu kako biste se glatko obrijali... No naravno, ni u tome zatezanju kože ne valja pretjerivati jer ćete dobiti sličan efekat uraslih dlačica.

A znate li koja je najzanimljivija stvar?
Patrone za brijače svojom cijenom kreću se od 50 kn, a nerijetko prelaze i 100 kn, dok DE britvice imaju cijenu od 5 do 10 kn.
Sa Hrvatskog tržišta mogu preporučiti Gillette Platinum (plave) i Wilkinson Sword Classic, dok treba izbjegavati Gillette Stainless (crvene).

Patrone za brijače i DE britvice imaju prosječno trajanje 3-4 brijanja po britvici/patroni (sve ovisi od osobe i jačini brade), dok za cijenu 50-100 kn dobijete 2 do 4 patrone, a za 5 do 10 kn dobijete 5 britvica.

Računica je jednostavna
100 kn = 4 patrone = 50 britvica (po najvišoj cijeni od 10 kn, a obično se cijena kreće oko 6-7 kn)

Odoh se ja obrijati...
Tipkamo se!

Nema komentara: