26. sij 2009.

Vulfix 660

Progress Shaving Brush (Vulfix) Limited započela je s izradom pred više od 60 godina u Manchesteru. 1954. godine tvrtka se preselila na Isle of Man, baš u vrijeme industrijskog razvoja Otoka.

Današnja proizvodnja temelji se na srednje do visoko kvalitenim četkama za brijanje i ostalim proizvodima za brijanje (Kreme za brijanje). Vulfix četke za brijanje većim su dijelom namijenjene izvozu, a tvrtka je najveći dobavljač četki za brijanje u mnogim trgovinama sa posebnom, muškom kozmetikom u Ujedinjenom Kraljevstvu, kao i diljem svijeta.

Vulfix 660 je četka koja je napravljena u suradnji Vulfixa i američkog dobavljača Leeja Cantorija za njegovu poznatu firmu Lee's Safety Razors.

Vulfix u ponudi ima još mnogo modela, koji se razlikuju po veličini, gradaciji, izgledu drške, knota, od boar (svinjske) do badger (jazavčeve) dlake, širokog raspona cijena tako da svatko može pronaći svojeg favorita.

Dolazi u tri veličine: Small, Medium i Large; te u dvije gradacije: Pure badger i Super badger. Pure badger verzija je posebno razvijena za sapune zbog svojih malo tvrđih dlaka, a Super badger, koji je u biti Silver tip je namijenjen kremama za brijanje.

Drška je krem boje sa logom Lee's Safety Razorsa i oznakom gradacije dlake, te natpisom Made in England.

Moj izbor je bio Vulfix 660 Super Badger Medium!

Zanimljivo je da je nedavno Vulfix kupio Simpsona, još jednu firmu koja se bavi izradom četkica za brijanje, te tako proširio ponudu.


Nema komentara: